cursus

Bridgecursussen                  

Bridge is:
  • Altijd anders en nooit hetzelfde
  • Een spannend kaartspel, waarbij je veel lol hebt
  • Een teamsport: je speelt samen met je partner die je zelf kiest, je kunt ook  met 4 personen een team vormen
  • Gezellig, want met je partner speel je tegen een ander paar of tegen een ander team
  • Op de computer, via internet, thuis met vier personen, op de bridgeclub, deelnemen aan  een bridgedrive, op bridgevakantie: je kunt het altijd en overal spelen
  • Iedereen kan het leren
  • Een hobby waar je je hele leven plezier van hebt

 

 
Cursus voor beginners: Starterbridge

Deze cursus is bestemd voor mensen die graag bridge willen leren.

Hier wordt u als het goed is enthousiast voor bridge. In een rustig tempo wordt  het spelen beoefend. De basis wordt hier gelegd om makkelijk bridge te leren. Startersbridge beperkt zich tot het afspel. Goed inzicht in de techniek van het afspel en goed inzicht in de kracht van je hand en de kracht van de dummy is belangrijk om later het bieden te leren. Voorkennis is niet nodig, zelfs ervaring met kaartspelen is geen vereiste.

 
Cursus voor beginners: Startbieden

Deze cursus is het vervolg voor de cursisten die de Startersbridge cursus hebben gevolgd. 

Hier leer je het bieden vanaf de basis. Als je jaren geleden hebt gebridged, kun je ook  bij deze cursus terecht. Tevens kunnen mensen hier terecht die al enkele jaren bridgen in de laagste poule van een bridgeclub en nog veel moeite hebben met het bieden. Openingsbiedingen op 1 2 en 3 niveau; conventies na een 1 SA opening; informatiedoublet en het volgbod worden behandeld.

Beide cursussen worden gecombineerd in 12 lessen van 3 uur waarin theorie als praktijk aanbod komen.

De lessen worden gegeven op maandag of dinsdagavond in de Cammeleur Hoge Ham 126, Dongen en starten in februari en/of september, aanvang 19.30 uur.

De theorie wordt met behulp van moderne audio visuele hulpmiddelen gepresenteerd inclusief de spellen animatie, waarna de cursusten de opdrachten maken gevolgd door het spelen van 8 spellen.

Kosten € 70,00 voor 12 lessen inclusief lesmateriaal en aspirant lidmaatschap Bridge 82 voor 3 maanden

Cursus voor beginners: Flits 1
Bridge heeft de reputatie dat het een moeilijk spel is. Het duurt eindeloos om het te leren. Met Bridge in een flits deel 1 en zijn internetclub sloopt oud wereldkampioen Berry Westra alle barrières.

Wie 15 minuten uittrekt om het eerste hoofdstuk te lezen kan daarna direct achter de computer zijn eerste wedstrijd spelen. Kortom je leert Bridge in een flits!

Bridge in een flits is dé leerlijn van Berry Weststra, gebaseerd op de modernste inzichten. De boeken blinken dankzij de formule van één onderwerp per pagina uit in helderheid en overzichtelijkheid en zijn een plezier om te lezen. De eerste methode op basis van Vijfkaart hoog!

 
Cursus voor gevorderde: Bridge in een Flits 2
In Bridge in een flits 2 worden de puntjes op de i gezet. Ontdek onder andere hoe een deugdelijk speelplan wordt opgebouwd en hoe je verantwoord slem kunt bieden. Tevens worden er een aantal conventies behandel hoe te signaleren, waarmee uit te komen en wat is het beste tegenspel.

De theorie wordt met behulp van moderne audio visuele hulpmiddelen gepresenteerd inclusief de spellen animatie, waarna de cursisten de opdrachten maken gevolgd door het spelen van 8 spellen.

De lessen worden gegeven op maandagavond in de Cammeleur Hoge Ham 126, Dongen en starten in januari en/of september, aanvang 19.30 uur. Kosten € 70,00 voor 12 lessen inclusief lesmateriaal

 
Cursus voor gevorderde Club Bridger: Flitsend Spelen
Flitsend Spelen is bedoeld voor iedereen die de stap wil maken van cursus naar club. En ook voor iedereen die de ambitie heeft om binnen zijn club omhoog te klimmen. Sterke bridgers kun je alleen verslaan door er zelf een te worden. In Flitsend Spelen worden alle belangrijke facetten van af- en tegenspel belicht, technieken en strategieën die noodzakelijk zijn worden besproken.

De theorie wordt met behulp van moderne audio visuele hulpmiddelen gepresenteerd inclusief de spellen animatie, waarna de cursisten de opdrachten maken gevolgd door het spelen van 8 spellen.

De lessen worden gegeven op maandagavond in de Cammeleur Hoge Ham 126, Dongen en starten in januari en/of september, aanvang 19.30 uur. Kosten € 70,00 voor 12 lessen inclusief lesmateriaal

 
Thema avonden

Thema’s: Speelplan, Signaleren, De Multi, 5 Kaart hoog

 

Op de cursusavonden starten we met theorie, waarna de cursisten de opdrachten maken gevolgd door het spelen van 8 spellen waarin we de behandelde stof gaan oefenen. Je krijgt ook een boekje, als naslag mee waarin dit thema uitvoerig wordt behandeld alsmede een kopie van de presentatie.

De cursus bestaat uit minimaal 8 personen om zodoende een goede persoonlijke begeleiding te kunnen geven. De lessen worden gegeven op maandagavond in de Cammeleur Hoge Ham 126, Dongen en starten in januari. Klik hier voor meer informatie

 

 
Meer informatie en aanmelden: Leo Verhoeckx, Tel: 0162 321 323,  GSM 06 53724995 email bridgeles@bridge82.nl

Bezoek ook deze website http://www.leer-bridgen.nl/

Direct reageren klik hier